Jelenlegi hely

SafeQ 5: Hitelesítési modul

Felhasználók és felhasználói profilok azonosítása, valamint a bizalmas dokumentumokhoz való hozzáférés naplózása

Biztonságos hozzáférés a teljes nyomtatási környezetben

A felhasználói profilok hitelesítésén, valamint a biztonságos nyomtatási, másolási és szkennelési környezeten keresztül a YSoft SafeQ védelmet nyújt a multifunkciós nyomtatók és a felhasználók asztali nyomtatóinak illetéktelen használatával szemben. A Hitelesítés modul ezenkívül a felhasználók hozzáférési jogosultságait is ellenőrzi, és beállítja a megfelelő jogosultságokat a szóban forgó nyomtatási feladatokhoz. Beállítható például, hogy a nagyobb költséggel nyomtató multifunkciós nyomtatókat csak a megfelelő engedélyekkel rendelkezők használhassák, hogy kisebb költséggel és kevesebb pazarlással lehessen nyomtatni.
 
Biztonságos hozzáférés a teljes nyomtatási környezetben
 

A biztonságos nyomtatási környezet garantálja a bizalmas dokumentumok védelmét

A Hitelesítés modul több beviteli módszerrel is használható, például azonosítókártyákkal és intelligens kártyákkal, PIN kóddal vagy a bejelentkezéshez szükséges hitelesítő adatokkal. Ily módon automatikusan történhet a felhasználók és hozzáférési profiljaik azonosítása. A hitelesítést követően a felhasználók kinyomtathatják minden dokumentumukat, vagy csak azokat, amelyekre azonnal szükségük van.
A biztonságos nyomtatási környezet garantálja a bizalmas dokumentumok védelmét

Bizalmas dokumentumok védelme

Sok esetben jelentett problémát, hogy az ilyen dokumentumokban esetleg bizalmas információk is voltak, amelyekhez akarva vagy akaratlanul mások is hozzáférhettek, kárt okozva ezzel. A Hitelesítés modul gondoskodik arról, hogy a tulajdonos a neki legmegfelelőbb nyomtatóra küldhesse el a dokumentumokat. A nyomtatás azonban csak azután végezhető el, hogy a felhasználó fizikailag igazolta jogosultságát a szóban forgó nyomtatón. A hitelesítést követően megtörténik a nyomtatás, és a felhasználó azonnal magához veheti a kinyomtatott dokumentumokat. A Hitelesítés modul használata munkahelyi vagy intézményi környezetekben akár feleslegessé is teheti az asztali (azaz nem multifunkciós központi) nyomtatók használatát.
 
Bizalmas dokumentumok védelme