Jelenlegi hely

Fogyóeszközök

Környezeti fenntarthatóság, megújuló erőforrások és pártalan nyomtatási képességek

Fogyóeszközök

A be3D nyomtatói az FFF technológiát használják a 3D-nyomtatáshoz. Az adalékanyaggal végzett 3D-nyomtatáshoz többféle (orsókra feltekercselt) műselyemszál is használható. A leggyakrabban politejsavat (PLA) és akrilnitril-butadién-sztirolt (ABS) használnak a gyártók. A be3D főleg azért döntött a politejsav mellett, mert az környezetbarát, megújuló erőforrásnak számít és kiváló nyomtatási tulajdonságokkal bír. 

A politejsavas nyomtatás lényegesen egyszerűbb az ABS használatával történő nyomtatásnál. A gyakran legóműanyagnak nevezett ABS a második legtöbbet használt anyag a 3D-nyomtatásban. Az ABS nyomtatási célú felhasználása bonyolultabb technológiát igényel, ráadásul a kezelése is nehézkesebb, mert ez az anyag hajlamos a nyomtatás közbeni deformálódásra.

Az 1,75 milliméter átmérőjű műselyemszál gyorsan és egyenletesen melegszik, így gyorsabban lehet vele nyomtatni. A vékonyabb műselyemszál nagyon pontos rétegzést tesz lehetővé, az esetleges deformálódásokra is kevésbé hajlamos, továbbá hegyesebb szögek és szorosabb ívek formálhatók vele. A vékonyabb szálnak kisebb a súrlódási ellenállása, ezért kisebb teljesítményű (tehát halkabb) motorral is meghajthatók a nyomtatók.

A be3D műselyemszálai

Más típusú műselyemszál használata gyengébb nyomtatási minőséghez vezethet, és (a legrosszabb esetben) a fúvókák eltömődését okozhatja. Ha ez történik, netán besül a műselyemszál a fúvókákba, a szállítóhoz kell fordulni. A fúvókák szerencsére egyszerűen cserélhetők, ám a hozzá nem értő próbálkozásokból bonyolult helyzetek adódhatnak. Mindig eredeti be3D-fúvókákat kell használni.