Jelenlegi hely

Adatmentés / Backup

Manapság sajnos a vállalkozások nem fordítanak megfelelő figyelmet az adataik biztonságba helyezésére, így amikor adat vesztés történik bármilyen nem várt körülmény bekövetkeztekor (villámcsapás, betörés, hacker támadás, vírus veszély, stb.) akkor több százezreket akár milliókat kell költeni az adat visszaállításáért.

Önnek van már bármilyen mentési megoldás? Nincs, vagy elavult?

Mi segítünk Önnek!

Mi megoldásokat javaslunk Önnek, van ingyenes és térítéses, helyszínre telepített és felhő alapú megoldásunk is adatai biztonságba helyezésére.

Térítéses megoldások, melyek ott vannak a telephelyen:

  • A legnépszerűbb megoldás a KKV szektor vállalkozásai számára a NAS egység. A NAS = hálózati tároló egység, melyre napi vagy heti szintű biztonsági másolatot lehet készíteni értékes adatairól. Mivel ez egy fájlokat tároló kis doboz, így szinte bármilyen rendszerhez illeszthető. A Trinity-Service Kft. főként QNAP és Synology termékeket használ, a magas rendelkezésre állás és az első osztályú support miatt.
  • A másik megoldás a kazettás egység, mely minőségét és megbízhatóságát tekintve első osztályú választás, ám árazása miatt a KKV szektornak inkább a felső szegmense él a használatával.

Térítéses megoldás, melyek a „felhőben vannak”:

  • Vállalkozásunk FTP tárhely szolgáltatást is képes nyújtani ügyfelei részére, melynek első és legfontosabb előnye a helyben telepített megoldásokkal szemben, hogy nincsenek helyben! Ezzel arra szeretnék utalni, hogy egy esetleges telephelyet ért behatás után is meglesznek az adatok, mivel a felhőben tárolódnak. A Trinity-Service Kft. saját szerverekkel rendelkezik több adat parkban, így lehetőségünk van a saját szervereinken tárhelyet biztosítani érzékeny adatai számára.

Ingyenes megoldások:

Természetesen szívesen segítünk Önnek akkor is, ha még kezdő vállalkozás és nem kíván költeni az informatika rendszerre, hanem átütemezi akkorra amikor már a bevételei ezt lehetővé teszik. Ebben az esetben a piacon számos megoldás létezik, melyek megbízhatóak, ám méretbeli korlátokkal rendelkeznek, úgy mint:

  • Dropbox – tökéletes megoldás, ha nincs sok adata, 2 Gb ingyenes tárhelyet biztosít, melyet 16Gb-ig lehet növelni amennyiben meghívja barátait / ismerőseit, hogy ők is legyenek Dropbox felhasználók.
  • Google Drive – Dropbox-hoz hasonló minőségű szolgáltatás, méret korlátja 5Gb.
  • Microsoft One Drive – a Microsofttól elvárható precízséggel biztosítja, hogy adataink georedundánsan legyenek tárolva a világ 3 különböző pontján, így biztonsága valószínűleg ennek a legnagyobb. 16Gb tárhely amit ingyen ad a rendszer és megduplázza azt, ha mobil eszközünkön is beállítjuk, mint mentési megoldás.